Top savjeti kako da očuvate vaše cipele

Cipele ne predstavljaju samo odjevni komad pomoću kojeg štitimo stopala. Osim što su neophodne za našu udobnost, predstavljaju i način da izrazimo svoj stil. S obzirom na količinu vremena (i novca) koje ulažemo u njih, sasvim je logično pružiti im najbolju moguću njegu. Pročitajte nekoliko savjeta kako da produžite životni vijek vaše omiljene obuće.

Ne nosite iste cipele više dana uzastopno

Osnovno pravilo je da ne nosite isti par cipela više dana uzastopno kako bi im pružili potrebnu pauzu, a one samim tim duže trajale.  Kada nosimo iste cipele svaki dan, u njima se skuplja znoj koji nema dovoljno vremena da se osuši, pa cipele vremenom počinju da mijenjaju oblik. Ovo je sjajna vijest jer sljedeći put kada osjetite grižu savjesti zbog kupovine još jednog para cipela, imate valjan razlog da zaboravite na nju. ☺

Ako su oštećene, saktijte to nekim ukrasom

Neizbježno je da će se vaše cipele oštetiti, ali šta ako je u pitanju vaš omiljeni par? Umjesto da ih odmah bacite, pokušajte prvo da nalijepite na njih neki ukras ili broš.

Zaštitite ih od vode

Oštećenje vodom će nepovratno uništiti vaše cipele. Ipak, ako već nijesu vodootporne, odgovarajući sprej za impregnaciju obuće će vam pružiti potrebnu zaštitu.


Investirajte na duže staze

Stara izreka „koliko para toliko muzike“ naročito je tačna kada su u pitanju cipele. Ako želite da vaše cipele izgledaju lijepo a pritom i da dugo traju, potrebno je da investirate u njih. Generalno, što više novca uložite, duže bi trebao da traju.

Savjetujte se sa stručnjacima

Zaštiti đonove na obući je veoma važno te je posjeta obućaru nekada zaista neophodna, a nikada suvišna.

Koristite novine

Ne za informisanje, već da njima osušite cipele. I ne samo to – cipele možete napuniti novinama kako biste očuvali njihov oblik, ali i ublažili neprijatne mirise.

Čistite i četkajte vaše cipele

Već smo pomenuli koliko je redovno čišćenje važno kako bi vaše cipele bile blistave, a isto važi i za četkanje. Reagujte odmah i obrišite i ispolirajte cipele čim uočite neki trag na njima.

Pravilno sezonsko odlaganje

Kako biste zaštitili vaše cipele prilikom sezonskog pakovanja, potrebno je da ih odvojite tako da sačuvaju svoj oblik. Najbolje je da ih zamotate u kesu i ubacite umotane čarape u njih. 

Eto, sada kada znate kako da se brinete o svojim cipelama, vaša ljubav će trajati duže! ❤️

Main Menu